Title

Integraal Holistische Massagetherapie

Korte omschrijving

Deze massagevorm is voor mensen die meer willen of nodig hebben dan pijnbestrijding alleen. Langdurige stress, traumatische ervaringen, voortdurende innerlijke onvrede kunnen voor lichamelijke klachten gaan zorgen. De meest bekende klachten zijn hoofdpijn, pijn in de nek en schouders, pijn tussen de schouderbladen of lage rugpijn. Ons lichaam communiceert met ons en doet dit onder andere door signalen af te geven. Hoofdpijn, misselijkheid, krampen en meer zijn signalen die het lichaam geeft wanneer er wat aan de hand is. Helaas gunnen wij onszelf niet altijd de tijd om hiernaar te luisteren en drukken we deze klachten weg omdat het even niet uit komt. Vaak gebruiken wij hiervoor pijnstillers, alcohol, drugs of andere middelen om deze signalen te onderdrukken. Uiteindelijk ‘verstaan’ we ons lichaam niet meer en wordt ons lichaam ziek of krijgt andere aandoeningen. We hebben het contact met ons lichaam verloren.

Integraal holistische massagetherapie, wat is dat dan?

Holisme gaat uit van het principe dat alles met elkaar verbonden is. Je bent als mens niet alleen van vlees en bloed, maar je bestaat ook uit emoties, gevoelens, gedachten en verlangens. Het meest hiervan is gebaseerd op basis van je referentiekader vanuit het verleden, tevens bouw je deze ook op in het hier en nu. Dat maakt je als mens een geheel. (Fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel) Al deze onderdelen hebben effect op elkaar. Als alles goed op elkaar is afgestemd ben je in balans en zit je lekker in je vel. Is er een onbalans dan zal je lichaam dit gaan uiten in een klacht. Tijdens een massage proberen we duidelijkheid te krijgen over de achtergrond van de klacht om zo aandacht te geven aan de werkelijke oorzaak. Door bewustwording van het werkelijke probleem wordt de klacht niet alleen op fysiek niveau, maar op alle niveaus geheeld.

Integrale massage

Integrale massage is een geïntegreerde manier van werken met vijf verschillende massagevormen. Klassieke massage, Dynamische massage of Holistic Pulsing, Stretch, rek en compressie technieken, Bindweefsel massage en Energethische massage. Deze massagevormen worden toegepast vanuit een holistische visie, zoals hierboven beschreven. Ook worden zowel Oosterse als Westerse achtergronden in de massage met elkaar gecombineerd. De Oosterse benadering richt zich meer op het geheel als mens in balans en de Westerse benadering richt zich meer op het herstel van het fysieke lichaam.

Bodymind benadering

De Bodymind benadering is nog een uitgangspunt in de holistische integrale massage. Je lichaam “belichaamt” zich op basis van vier onderdelen. Je fysieke, mentale, emotionele en spirituele kant. Ben je als geheel, als mens in balans, dan zal je geen klachten ervaren. Wanneer erop mentaal, emotioneel of spiritueel vlak een onbalans aanwezig is, kan dit effect hebben op je lichaam. Het leren luisteren naar en contact maken met je lichaam is belangrijk om tot een balans te komen tussen de vier belichamingen. Dit luisteren naar en contact maken met is de Bodymind benadering. Tijdens een massage maakt de masseuse verbinding met jou. Het is daarom belangrijk dat zowel jij als de masseuse goed op elkaar zijn afgestemd.

Massagetherapie

Integraal holistische massagetherapie kan heftig zijn. Zowel fysiek, emotioneel als mentaal. Je lichaam fungeert als “spreekbuis” tijdens de massage en met “voelen wat daar zit” kan het zijn dat je tijdens de massage niet alleen pijn ervaart, maar dat er ook oude opgeslagen emoties kunnen loskomen of vastgezette stress of ‘vergeten’ traumatische ervaringen uit het verleden die al jaren voor klachten zorgen zonder dat je weet waar deze klachten vandaan komen. Door bewustwording hiervan kan de klacht doorvoeld worden en kan de emotie, de stress of het trauma losgelaten worden. Hierdoor kan het zelfhelende vermogen van je lichaam weer gaan stromen en voor heling zorgen. De kracht en de energie die je gebruikt hebt om de klacht ‘weg te stoppen’ kan nu gebruikt worden voor kwaliteiten die door de onderdrukking nooit tot uiting hebben kunnen komen. Je staat op dat moment weer in je kracht, je bent weer in balans.

Is dit niet wat je zoekt?

Bekijk dan een van onze andere massagevormen:
Integrale Massage
Ontspanningsmassage
Cupping
Zwangerschapsmassage