Title

Over Praktijk Healing Flow

Masseuses

Onze achtergrond

Wist je dat Praktijk Healing Flow een familiebedrijf is met haar roots in Indonesië? Mijn moeder en haar ouders en grootouders zjin geboren in indonesië en in de Indische cultuur is het normaal om in familieverband elkaar een massage te geven. Indische massage of pitjit werd als vanzelf doorgegeven aan kinderen en kleinkinderen. Ook kerok, dat is het Indische woord voor Quasha, werd in deze massages meegenomen. Indische massage of pitjit is een gewoonte die binnen de Indische gezinnen in nederland in stand is gehouden. Masseren is ons dus met de paplepel ingegeven. Mijn oma, de moeder van mijn moeder, heeft toen zij in Nederland kwam het masseren opgepakt om er haar beroep van te maken. Zij heeft na de oorlog de opleiding tot Heilgymnastiek en massage gedaan, wat later Fysiotherapie werd. Zij is na het behalen van haar diploma gestart met een eigen praktijk aan huis. Daarnaast heeft zij zich gespecialiseerd in andere massagevormen, meridiaan leer, acupunctuur, acupressuur en acupunctuur met kleuren. Zo werd zij onze instigator om uiteindelijk ook diploma’s te gaan halen en een praktijk op te richten.

Massage staat bij ons daarom voor verbinding. En dat is dus precies wat we doen tijdens een massage: we maken een body mind verbinding. De opleiding die wij onder andere gedaan hebben bij Positive Touch gaat hier dus ook helemaal over, de body mind verbinding en het 4 lichamen model. Wij werken niet alleen met het fysieke lichaam, maar ook met het mentale, emotionele en spirituele lichaam. We werken dus niet alleen fysiek met een klacht maar ook holistisch. Met de massages die wij bieden kan met of zonder klacht gewerkt worden, maar er is altijd verbinding en afstemming.

Mijn moeder, Yolande Mes, werkt parttime in de praktijk. Zij heeft hiernaast nog een bedrijf in de Jeugdzorg, gespecialiseerd in Poolse gezinnen in Nederland. (Moszorg) Zij is in 1962 naar Nederland gekomen, is getrouwd en heeft 3 kinderen. Ik heb dus nog 2 broers.

Ik, Marianne Kort, werk fulltime in de praktijk en ik heb 3 katten. Naast massage ben ik heel geïnteresseerd in de betekenis en herkomst van symbolen, tekens, amuletten en talismannen. Deze hebben in verschillende culturen en volkeren soms dezelfde en soms een totaal andere betekenis. Ik vind het interessant in welke context een symbool gebruikt wordt.

Praktijk Healing Flow

Over de naam van onze praktijk: Healing Flow

Healing Flow gaat over het bewust zijn/worden van wat ons lichaam ons te vertellen heeft en het weer activeren van het zelfhelende vermogen van ons lichaam. Het gaat over innerlijk contact maken, opnieuw een innerlijke verbinding aangaan met je lichaam en voelen/luisteren naar wat je lichaam je te vertellen heeft en met welke signalen. Het gaat over innerlijk in balans zijn.

Maar hoe bewust kan je dagelijks met je lichaam in verbinding zijn? En wat als we er een keer niet van bewust zijn dat ons lichaam iets aangeeft? Of we willen er op dat moment geen aandacht aan schenken, omdat het op dat moment niet uitkomt? We hebben het allemaal wel eens druk. Hierdoor kunnen we hoofdpijn krijgen of pijn in nek en schouders of pijn in de rug. We voelen allemaal wel eens stress of we maken dingen mee waar we op dat moment geen aandacht aan kunnen of willen geven. Pijnstillers, alcohol of zelfs drugs zorgen ervoor dat we verder kunnen. De signalen van ons lichaam worden genegeerd/weggedrukt, omdat het op dat moment niet handig is om naar je lichaam te luisteren. We ‘verdoven’ de pijn en onderdrukken de vervelende of nare gevoelens waar we op dat moment niets mee kunnen. We staan er letterlijk niet bij stil dat ons lichaam ons iets duidelijk wil maken.

Ons lichaam zal op alle mogelijke manieren toch proberen om er nog ‘iets’ van te maken en ‘bewaart’ de signalen en boodschappen ergens in ons lichaam. Ergens in ons lichaam wordt er dus ‘iets’ vastgezet, ons lichaam kan het niet kwijt. Het ‘iets’ heeft onze aandacht niet gekregen en zorgt, omdat het vast zit, voor stagnaties in de energiestroom van ons lichaam. Het zit vast en zorgt voor spanning, pijn, kramp, knopen en meer. Pijnstillers, alcohol of drugs helpen niet meer. We proberen op andere manieren van de pijn af te komen, die helpen wel, maar de pijn komt elke keer weer terug. De energiestroom die nodig is voor het zelfhelende vermogen van ons lichaam is gestagneerd, de boel zit muurvast. Uiteindelijk proberen we ‘met de pijn te leven’.

Bewustwording

Healing Flow gaat over bewustwording van wat ons lichaam ons wil vertellen, over het opnieuw contact maken met ons lichaam en over het weer op gang brengen van het zelfhelende vermogen van ons lichaam. Wij kunnen terugkeren naar de weggedrukte pijn, de onderdrukte nare gevoelens en de opgeslagen signalen van ons lichaam. We kunnen aandacht besteden aan wat het lichaam ons heeft willen zeggen. We kunnen de energiestroom weer op gang brengen door er met onze aandacht naar toe te gaan tijdens de massage. Hierdoor kunnen we stress, pijn of nare gevoelens doorvoelen, plaatsen en van ons af laten glijden. Wanneer de blokkade weg is kan het zelfhelende vermogen weer volledig door ons lichaam stromen. Er is weer Healing Flow!