Title

Zwangerschapsmassage

Korte omschrijving

Tijdens een zwangerschapsmassage worden specifieke technieken gebruikt en wordt de massage geheel aangepast aan je wensen en eventuele ongemakkelijkheden of klachten die voorkomen tijdens de zwangerschap. Zwangerschapsmassage helpt je om je meer op je gemak te voelen bij de veranderingen van je lichaam en om lichamelijke klachten te verminderen. Denk hierbij aan onder andere rugklachten, hoofdpijn, krampen in spieren, gewrichtspijnen, vermoeide benen, vasthouden van vocht en ongemakken die het gevolg zijn van alle hormonale veranderingen in je lichaam.

Te verwachten effecten van een zwangerschapsmassage

 1. Hormonale regulatie

  Zwangerschapsmassage heeft een positief effect heeft op de hormoonspiegels die samenhangen met ontspanning en stress. Door massage ontstaat er een betere gemoedstoestand en een betere lichamelijke gezondheid. Dit effect is al te ervaren na ca. 5 massages. De veranderingen in de hormoonspiegels door de massage kunnen leiden tot minder complicaties tijdens de geboorte en minder kans op een baby met een laag geboortegewicht. Zwangerschapsmassage is dan ook niet alleen een luxe tijdens de zwangerschap, maar ook zeker een ‘must’ als een vast onderdeel van prenatale zorg. Het is dan ook aan te raden om een strippenkaart hiervoor aan te schaffen in onze shop wat tevens een financieel voordeel oplevert.

 2. Vermindering van zwelling

  Oedeem of zwelling van de gewrichten gedurende de zwangerschap, wordt vaak veroorzaakt door verminderde circulatie en verhoogde druk op de grote bloedvaten door het gewicht van de baarmoeder en groeiende foetus. Een zwangerschapsmassage helpt om zachte weefsels te stimuleren om de verzameling van vloeistoffen in gezwollen gewrichten te verminderen. Het verbetert ook de verwijdering van weefselafval. Daarbij zullen er meer voedingstoffen bij de cellen kunnen komen.

 3. Vermindering van zenuwpijnen

  Zwangerschapsmassage kan vervelende pijntjes verlichten. Zo hebben veel zwangere vrouwen last van hun heupen. Het gewicht van de baarmoeder rust op de spieren van de bekkenbodem en onderrug. Door de druk van de baarmoeder wordt de spanning op de beenspieren vergroot. Een massage kan deze spanning verlichten door de nabijgelegen spieren los te maken. Veel vrouwen die een massage tijdens de zwangerschap hebben ondergaan, merken een vermindering van pijn aan de heupen.

 4. Andere voordelen van zwangerschapsmassage
  • Minder pijn in de rug
  • Minder pijn in de gewrichten
  • Verbeterde circulatie
  • Minder oedeem
  • Minder spierspanning en hoofdpijn
  • Minder stress en angst
  • Verbeterde zuurstofvoorziening van zachte weefsels en spieren
  • Verbeterde toestroom van voedingsstoffen naar de cellen.
  • Beter slapen

Wij geven geen zwangerschapsmassage tijdens het eerste semester van de zwangerschap.
Maak pas een afspraak aan het begin van de vierde maand van de zwangerschap.

Is dit niet wat je zoekt?

Bekijk dan een van onze andere massagevormen:
Integraal Holistische Massage
Integrale Massage
Ontspanningsmassage
Cupping