Title

Individueel systemisch werk

Korte omschrijving

Tijdens een sessie individueel systemisch werk kijken we naar jouw familie- en jouw eigen systeem en ga je als onderdeel van jouw familiesysteem op zoek naar de dieper liggende oorzaak en oplossing voor jouw vraagstuk en/of probleem.

Vraagstukken of problemen kunnen zijn:

Belemmerende patronen die zich maar blijven herhalen, je blijft elke keer weer tegen dezelfde situaties, relaties (persoonlijk of zakelijk) of gevoelens aanlopen. Je hebt het gevoel dat je altijd maar aan het werk bent en hiervoor over je grenzen aan het gaan bent en ervaart daarbij dat alles zeer moeizaam gaat terwijl je weinig tot niets bereikt. Je voelt een belemmering om te doen wat je werkelijk wilt, je houd je zonder aanwijsbare reden in of je past je constant aan. Je hebt het idee dat je veel meer kan of veel meer mogelijkheden hebt, maar het lukt je niet dit ook werkelijk te doen. Je relaties lijken steeds weer te mislukken. Je lijkt elke keer weer dezelfde soort partners aan te trekken. Of zodra een relatie een serieuze vorm gaat krijgen beland je in een dynamiek van verlatings- of bindingsangst. Je hebt last van gevoelens waarvan je niet kunt plaatsen waar ze vandaan komen en ze beperken je om werkelijk te kunnen genieten van het leven. In vrijwel alle situaties waar je tegenaan loopt is een opstelling zeer behulpzaam. Ook met issues die ogenschijnlijk niet gerelateerd zijn aan je familiesysteem.

Aan de slag

Tijdens een sessie individueel systemisch werk werken we met houten figuurtjes en/of andere hulpmiddelen die als representant gebruikt worden voor jou en de personen die betrokken zijn bij je hulpvraag. Ook gevoelens, ziekten, belemmeringen enz. kunnen opgesteld worden. Na het stellen van je hulpvraag begin je met het opstellen van figuren op tafel. Op het moment dat je de figuren op tafel zet begint de opstelling en zijn het collectieve veld en jouw onderbewuste actief in de praktijkruimte en kan dat wat er bij jou geblokkeerd of verstrikt is geraakt zich gaan laten zien. Je ontdekt waarom je steeds weer in dezelfde situatie terecht komt of waar je belemmeringen vandaan komen. Je herkent oud en belemmerend gedrag en/of overlevingsmechanismes. Zelf heb je hier vaak geen zicht op, omdat het voor jou een blinde vlek is, meegekregen vanuit het familiesysteem. Met een individuele opstelling ontdek je de drijvende kracht achter jouw probleem en hoe deze anders ingezet kan worden, zodat de kracht vóór je gaat werken in plaats van tegen je.